Detta är Matteboken

Matteboken.se är ett verktyg för att studera matte via nätet. Sidan har skapats och drivs av Mattecentrum, en ideell förening som hjälper barn och unga med matematik. Det är alltid gratis att plugga med oss.

Här på Matteboken.se finner du all teori som man behöver för att klara sig genom sina mattestudier. Kolla på videolektionerna och testa interaktiva övningsuppgifter som finns till varje avsnitt. Vill du öva mer är det bara att ladda om sidan så får du nya uppgifter att träna på.

Allt material på Matteboken.se har skrivits av matematiker som har pedagogisk erfarenhet. Vi har jobbat mycket med att hålla en röd tråd genom varje kurs, vilket förenklar inlärningen. Materialet följer skolverkets ämnes- och kursplan, så du som elev kan lita på att du alltid lär dig rätt moment.

Mattecentrum driver öppna räknestugor varje vecka över hela landet dit alla är välkomna. Du hittar din närmsta räknestuga här

Har du som elev någon fundering eller har du problem med en speciell uträkning? Ställ en fråga på nya Pluggakuten.se! Där får du alltid snabba svar på dina frågor inom matematik och andra skolämnen.

På Formelsamlingen.se hittar du formler för matematik, fysik och kemi. 

Vi jobbar ständigt med att förbättra Matteboken. Saknar du någonting eller hittar något som borde fungera bättre? Kontakta oss på matteboken@mattecentrum.se så fixar vi till det så fort vi kan.

Välkommen till Matteboken.se! Vi hoppas att du ska trivas!

stöd_oss_enkelt_via_swishDin donation är hjälper oss att hålla matteboken.se gratis och tillgänglig för alla. Med ditt stöd kan vi fortsätta erbjuda teori, övningar och över 850 videolektioner som täcker allt från årskurs 3 till gymnasiet och högskoleprovet. Hjälp oss att göra matematik rolig och tillgänglig för Sveriges barn och unga!

Mattecentrum
The Park Söder, Magnus Ladulåsgatan 1,
118 65 Stockholm

info@mattecentrum.se
www.mattecentrum.se

Mejla feedback om Matteboken till matteboken@mattecentrum.se