Uppgift 4

4.

\( f(x) = 4x - 4 \)

\( f(x) = -3f(x) - 12 \)

  1. -24
  2. -18
  3. -12
  4. 0

 

Det efterfrågas g(2), med andra ord g(x) när x = 2.
Räkna ut f(2) för att använda i g(2).
f(x)=4*x-4
f(2)=4*(2)-4
f(2)=8-4
f(2)=4
Stoppa in f(2) i g(2) ekvationen.
g(2)=-3*f(2)-12
g(2)=-3*4-12
g(2)=-12-12
g(2)=-24
Rätt svar A.
 " />

 

 

 

Har du en fråga du vill ställa om Uppgift 4? Ställ den på Pluggakuten.se
Har du hittat ett fel, eller har du kommentarer till materialet på den här sidan? Mejla matteboken@mattecentrum.se